8 december, 2016
Biffgryta med kokosmjölk och curry

4 portioner
1 röd/gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk kardemummakärnor
2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
olja
salt och peppar
ca 500 g strimlad biff
Finhacka löken och stek den i oljan i en gryta.
Pressa vitlöken och blanda den med löken.
Tillsätt kanel, mortlade kardemummakärnor och curry.
Stek någon minut till.
Tillsätt sambal oelek, vatten och kokosmjölk.
Stek biffen i en stekpanna. Salta och peppra biffen och lägg den i såsgrytan.
Låt det puttra 5 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.
Är såsen för lös – red enklast med maizena. Blanda en matsked med liten vatten. Under tiden grytan puttrar lite häll i lite i taget av maizena-vattnet tills såsen är lagom. Blir den för tjock – häll i lite vatten.